TIETOA HELLINISTÄ

HELLIN on Vappu Aneri Kärkkäisen -eli minun- rekisteröimä tuotemerkki.

Olen koulutukseltani kuvataiteilija ja taidemaalari. Käsitöitä olen harrastanut niin kauan kuin muistan, ensimmäisen pehmolelun ompelin edesmenneen äitini kanssa 4-vuotiaana.

Ennen taidekoulua opiskelin Helsingin Yliopistossa ympäristönsuojelutiedettä, ja olin jo silloin kiinnostunut tekstiileistä ja vaatesuunnittelusta. Tavoitteeni on suunnitella toisille ompelijoille inspiroivia kuoseja ruokkimaan heidän luovuuttaan, ja tuottaa ekologisesti sekä eettisesti kestäviä kankaita, joista rakkaudella ommellut vaatteet ja sisustustuotteet kestävät käytössä vuosia.

Hoidan yritystoimintaa puolipäiväisesti omien voimavarojen mukaan, ja joskus joku muu projekti vie huomioni, joten välillä kaupassa saattaa olla tyhjääkin.

EKOLOGISUUS

Hellinin kankaat tuotetaan pääosin Portugalissa, missä on pitkä tekstiilituotantoperinne ja vahva osaaminen. Puuvillaneulokset tehdään pitkäkuituisesta puuvillasta, joka ei nyppyynny ja nöyhtäänny käytössä kuten lyhytkuituinen puuvilla.

Kankaat painetaan luomulaadulle silloin kun se ei johda laadun kärsimiseen. Laadukkuus on pidemmän päälle ekologista ja taloudellista , joten valitessani kangaslaatuja Hellinille, hyvä laatu on minulle tärkeämpi kriteeri kuin luomuviljely.

Pellava on luonnostaan ekologinen, lähellä kasvava kuitu, joka ei vaadi paljon vettä eikä torjunta-aineita kasvaakseen hyvin. Pellavalla on myös paljon erinomaisia käyttöominaisuuksia, joiden vuoksi haluan tarjota kuoseja myös pellavakankaalle painettuna.

Digitaalinen painotekniikka mahdollistaa pikkutarkat kuviot ja miljoonien värisävyjen käytön vain muutaman sijaan, kuten perinteisessä rotaatiopainossa. Digitaalinen painaminen on ympäristöystävällistä, koska painoväriä ei jää yli vesistöön huuhdeltavaksi, vaan sitä käytetään painoprosessissa täsmällinen määrä.

Digitaalisesti painaminen ei onnistu tummille kankaille, joten pohjana on aina valkoinen tai harmaa kangas. Pientä vaaleaa haitua saattaa nousta pesuissa tummiin painokohtiin, mutta laadukkaan, pitkäkuituisen puuvillan käyttäminen minimoi tämän haitan.

Mukavuus, kauneus, ekologisuus ja kestävä laatu ovat kaikki tärkeitä minulle. Art Fabrics, Fabric Arts!